fredag 3. mai 2013

Min favoritt forrett, eller snacks!

Grønn asparges med serranoskinke og manchego

Grønn asparges
YAMMIII, foto P4

Det er virkelig vår, når den friske gode aspargesen kommer i butikken (selv om den nå er der hele året - heldigvis!) Jeg elsker asparges, og mumser den gjerne med grønn pesto, nybakt brød, en god spekeskinke... mmmm.. til biff og scampi.. mmm..
 
Grønn asparges med serranoskinke og manchego a la Christer Berens på P4
nok til forrett til 4 personer - serveres med en god Sancerre!

En bunt friske, grønne asparges
150 gram serranoskinke (helst 12 mnd. lagret)
100 gram manchego-ost (minst - evt god parmesan)
3 ss pinjekjerner
2 ss sukker
1 ss salt

Dressing
1 ss dijonsennep
1 ss hvitvinseddik eller annen eddik (jeg bruker balsamico)
4 ss olivenolje
1 ss hakket gressløk
Salt og pepper


Bland alle ingrediensene i glass med lokk.
Ristes i 20 sekunder. Ferdig.

Koking av asparges:
1.Skrell bort det hvite fra aspargesen og kutt vekk 2-3 cm av bunnen.
2.Kok opp vann i en stekepanne, tilsett sukker og salt.
3.Legg i asparges og la det småkoke i ca. 7 minutter.
4.Ta opp aspargesen og legg det på en håndkle eller et papir.
(jeg "steker" den gjerne i litt godt smør, med litt maldonsalt og sitron)

Servering:
1.Legg asparges på en tallerken.
2.Hell over dressingen.
3.Dryss over hakket manchego-ost, ristede pinjekjerner, og legg over skinken.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar