søndag 17. mars 2013

Vår hos HønePane :-)


I dag har jeg sluppet alle Hønepøner og Hanepaner ut mens jeg har gjort reint litt i HønePane huset, de koser seg når de får komme ut!
Ekstra godt med maten i det fri..
Bjarne er riktignok blitt en liten kranglefant, hvertfall mot en vettaskremt Hugo.. Det hender Hugo flyr opp på armen min for å få litt trøst! Randi som er vår R.I.R HønePane (hanen som la egg) kommer  bare kurrende bort og vil helst sitte i fanget og gli kløtt under haka..

Bjarne brisker seg
Bjarne skjønner ikke helt det konseptet så han brisker seg og bruser med fjøra.. her er det skikkelig liv og våryrhet.. damene kakler og skryter av verping og løper ut og inn av de rengjordte verpekassene, nye myke reder er lagt inn... Fantastiske skapninger, med så mye persolighet!

Holm holder Hugo med selskap inne.. så mange pene damer a gitt..
Holm inspiserer kassene og er ikke bedre enn at han prøver seg på verpende damer.. lille Jærhøns hanen vår har mistet sin leder posisjon til staslige Bjarne etter at Sverre dro til Wenche... så her er det blitt orden i rekkene.. det er altså bare Hugo som er litt for vakker for Bjarne. Den svarte nydelig glinsende Minorka hanen er den mest kosete av dem alle, men altså utsatt for mobbing av Bjarne. Holm prøver å rydde opp, men jeg tror at han har gitt opp hele prosjektet.

Gunilla lurer veldigpå hvorfor matmor kryper på knea

Gunilla som også er en Tversstripet Playmouth Rock, hun ditler etter Bjarne hvor han går og står.. Bruna og Reidun (begge brune italienere) har omsider blitt venner igjen og resten av damene tar det hele med med kaklende fatning og litt lettere hysteri når han stolte far spankulerer omkring..


...og passer godt på damene sine..

Fruene sjekker ut ny halm, i verpekassene.. Hugo føler seg tryggest inne

Holm er dørvakt...
Når sola titter frem og salaten dukker opp er lykken komplett...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar