søndag 12. februar 2012

Morsdag..

Gratulerer med dagen mor og svigermor!!

Det skulle bare mangle om man ikke gjør bittelitt stas på disse flotte damene som har slept oss rundt under hjertet sitt i månedsvis... vaska dritt og tørka snørr... hehehe...

Nå er det riktig nok handelstanden som tjener mest på slikt, og man burde vel hedre sin mor og sin far, på hverdagene og ikke bare sende en vissen kvast på en slik dag... men alikevel.. jeg mener man skal feire enhver mulighet man har.. haha.. så også morsdag!

Dermed satte vi kursen til telemark på lørdag, vel skulle vi en tur på hytta og gjøre den klar til hyttetur for jentene. En obligatorisk tur oppom Reisjå fikk vi også til, det ble en lang og koselig dag!!

vi bokstavelig talt rulla ut etter spekematen hos mutter, samt et hav av kaker... i tillegg til den medbrakte kaken.
Det bele svarte natta før vi ankom heimen og ramla i seng, men vi hadde planer om så mye på søndag - deriblandt var det en liten oppmerksomhet til svigermor også!! ...og skitur...

Svigermor er fantstisk flink til å følge "low carb", så husbonden og undertegnede kjøpte inn friske bær, nøtter og fløte.. her skulle det lages en "frozen cheeeeese cake!" 5-6 timer i frysern skulle den ha, så det var bare å komme seg opp, bake kaker og så ut på ski...

Middagen var i lowcarb ånd, brokkoli og blomkålsuppe, med fløte og smør :-)

Surr løk, purre og hvitløk i smør, tilsett litt vann, salt og pepper.
Kutt opp blomkål og brokkoli, ta vare på noen små fine "buketter"
Kokk opp alt til det er mørt, hell av en del av vannet og kjør det hele til en jevn suppe med stavmikser
tilsett vann til ønsket konsisten, krydre og trekk noen minutter til med de fine bukettene.
tilsett fløte
pynt med sprøstekt bacon/choritzo pølse og finsnittet purre
Fiks ferdig suppe på 10 minutter

Frozen Ostekake

"Bunn"
En håndfull nøtter, males i hurtimikser.
Smelt litt smør
litt vaniljepulver
litt sukrin
blandes og spres i bunnen av en springform
Ferdig

Iskaken
3 dl fløte
200gr Philadelphiaost
1 1/2 del sukrin
3 egg
1/4 ts vaniljepulver (el fersk vaniljestang)
1 dl blåbær
1 dl bringebær
litt sitronskall

Skill eggeplommer og hvitter
pisk eggeplommene med sukrin og vanilje til en porøsblanding
tilsett osten
tilsett bærene, rør inn så litt marmorering
visp fløten stiv, hell den i bærblandingen, til gjevn balnding
visp eggehvittene til hardt skum(kan snu bollen) en liten klype salt hjelper evt.
vend forsiktig inn eggehvittene i den øvrige blandingen.
hell i formen, og sett den i fryseren i minst 5 timer
ta ut kaken og la den stå i romtemperatur i 15-20 minutter før servering

Pynt med friske bær, revet sitronskall

Serveres med lunken bærsaus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar