søndag 8. desember 2013

Hjemmelaget leverpostei

Postei og pateer kan lages av kalv, lam, storfe, svin og fjørfe.
Den mildeste leveren er fra svin og kalv.

knallgod, fryses ned i mindre posjoner...


Til en brødform

500 gr svinelever
250 gram medisterdeig
3 ts salt
1 ts sukker
1 ts allehånde
1 ts pepper
1 ts potetmel
4-5 ansjosfilet
1 løk
2 egg
2 1/2 dl fløte

Rens leveren for årer og grove hinner, kjøper man fin lever fra feks Strøm Larsen, så slipper man unna med mye jobb.. Mal den sammen med løk og ansjosfilet, to ganger. Smør en form godt oppover kantene og dekk bunnen med matpapir som går godt opp på kortendene. Pynt i bunnene av formen med bacon, oliven, persille, paprika...
Fyll formen 3/4  full. Sett formen i langpanna med litt vann i, inn i ovnen på 120 grader i ca 1 time. (ved mange samtidlig skru opp til 150 grader, og litt lengre tid) Mens posteien er lunken kan formen snus slik at posteien enkelt sklir ut av den.

Denne oppskriften kommer fra Borghild

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar