lørdag 20. august 2011

Rognebær- og eplegelé

2 liter rensede rognebær
500 g syrlige epler
(7 1/2 dl vann)
800 g sukker pr. liter silt saft, obs smak til - jeg bruker mye mindre.

Stilker og alt av råtne og markspiste bær må være renset bort. Skyll rognebærene ekstra godt. Fjern stilk og blomsterfeste på eplene. Kutt eplene i biter. La skall og kjernehus være med. Ha rognebærene og eplebitene i dampkokern.

Mål den og ha den i en ren kjele. Gi saften et oppkok og la den koke i 5 minutter. Dryss sukkeret i, litt om gangen, og rør til det er oppløst. La geléen koke i 5-20 minutter.

Sett kjelen til side et par minutter. Skum av alt skum og den tynne hinnen på overflaten.

Fyll geléen i varme små glass. Glass med tett lokk kan lukkes med det samme. Gelé i kopper og glass uten lpkk må avkjøles uten tildekking. Øs litt smeltet syltevoks over den kalde geleen, og dekk med plastfolie og en fin stoff hette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar