søndag 21. august 2011

Nok en fiin helg!

Fredag var det 70 års bursdag (Linda 34 + undertegnede 36 år)- i 70 tallstegn, kl 7... hehe... feiret på den 19 (som da er 4 + 15 august.. ingen tilfeldigheter eller?) Det var en kjempekoselig kveld i kråkeslottet og natt på akerbrygge!

Lørdag var formen slett ikke så ille som fryktet, men ut på tur i askermarka - semsvannet i nesten 3 timer gjorde susen - reine sjeleboten med en så fantastisk natur!

Høstet inn naboen rabarbra... som skal bli saft, og all min nedfallsfrukt fra det gigantiske epletreet mitt, sammen med rognebær vil det bli gele...

Fikk ryddet heimen og satt nesa til farmen så fort jeg trodde jeg var kjørbar :-) Der var det bare å kjøre husbonden til sverige på fest, fylle bilen med kjøtt og innta horisontalen foran tv'n etter at allt kjøttet var pent pakket ned i frysern. Phuuu... sliten jente gitt...

I dag var vi på marten, kjøpte spekepølse, et skikkelig stabbur til mating av de små, trenger bare en smule maling.. men det beste var blåbærbusker, solbær og to store lavendel.. Ikke bare det, men sjølfolket hadde ryddet i sin kjeller, der var det mengder av norgesglass... og jommen havnet ikke noen av disse hos oss... Nå gjenstår bare å få inn det gamle framskapet fra "Elfrida" på kjøkkenet... slik at det blir litt oppbevaringsplass :-)

Hønene leverte 4 små hvite egg i dag,utrolig morro det der...

Sjølfolket kom på middag, etter at Hilde og hele bøttebaletten hadde vært på bærsanking... Oksekjøtt som hadde stått og syden på komfyren i flere timer... med hjemmelaget potetstappe og cupcakes til "dessert" - rester etter fredagens 70 talls fest.

Sjølfolket og husbonden jobbet nå litt på farmen, for her skal det støpes gulv i det ene vognskjulet.. og gjett om det blir "låvefest" der i sommer... gleder meg!

Fiiin helg :-)

Gryte:
Fres løk, og hele charlottløk sammen med bacon,
hell det over i en gryte og kok ut panna med litt vann.
1,5 kg oksekjøtt i store gode biter
brunes med salt og pepper, kok ut panna med litt vann for hver runde.
en boks knust tomat med roasted hvitløk
la dette stå å syde så lenge det kan (3-4 timer)
Mini gulrøtter, eller gulrot biter tilsettes.
En boks Black beans
Krydre etter smak

Potetmos:
Kok poteter delvis med skrell
dampes
stampes med salt & pepper, chili, revet parmesan, smør og fløte
enklere kan det ikke gjøres

serveres med litt smørdampet brokkoli :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar