onsdag 14. desember 2011

Oreokake

Oreokaken er basert på oreokjeks og smakene der, ostekrem og sjokolademousse... Nydelig! Hvis den er halvfrossen er den etter min smak enda bedre :)  Det går med ca 450 gram oreokjeks til hele kaken og et par smakebiter underveis.... (ca 3 pakker) Jeg pleier å kjøpe en pakke minikjeks også for å pynte med :-)

Bunn:
300 gram Oreokjeks
100 gram mykt smør
Ostekrem:
200 gram kremost
2,5 dl melis
1 boks kremfløte
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

Sjokolademousse:
1 pakke lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

Pynt:
Oreokjeks
Smeltet mørk kokesjokolade
*
Bunnen: Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med smøret. Kjør til en jevn masse og ha den i en kakering (24 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat - Porsgrunn sin ostekakeform med fat er perfekt!. Trykk massen godt ned og sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
*
Ostekremen: Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir litt kremete. Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig inn osteblandingen. Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.
*
Sjokolademoussen: Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.
*
Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Pynt med Mini oreo kjeks, eller krovhakkede vanlige. Settes i kjøleskap (eller fryser) minst en time. Smelt litt mørk og evt lys og hvit sjokolade og ringle denne lett over kaken, eventuelt kan du ringle over litt sjokolade- eller karamellsaus rett før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar