mandag 9. mai 2011

Småtassene vokser og gror...

Kyllingene vokser raskt, nå er kasse nr 2 for liten for dem. Og i dag er det akkurat 4 uker siden de så dagens lys.

Dermed ble det ene vedrommet i kjelleren tømt for alt, gulvet dekket med strø, og kassen utstyrt med ei klopp... I dag var første gang de fikk lov til å undersøke rommet, mens de inntok livretten sin - agurk. Skal si det var liv i leiren, 15 småtasser som fritt får fly rundt i ett stort rom var utrolig morsomt :-)

De har så forskjellig personlighet, noen er uredde og flakser rundt. Andre vil helst ikke slippe taket i hånda mi for å hoppe 10 cm ned på gulvet... Flere av dem flyr ut og inn av kassen og koser seg, mens noen synes hele prosjektet var skummelt og kom seg trygt tilbake til kosekroken sin...

Nå skal jeg få lagt inn en halmball så de har noe å sysselsette seg med,(og jeg får en fin plass til bildetaking) inntil våronna er klar og vi kan få satt opp ett skikkelig hønsehus til dem. Inntil da er alt annet på hold for kara, ihvertfall så lenge det ikke regner... kornet skal i jorda... Husbonden må bare hjelpe til å sikre den provisoriske ”døren” jeg satte opp for ikke å ha dem over hele underetg. Når det er på plass så kan de gå ut og inn av kassa si som de vil :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar