søndag 25. september 2011

Låvefesten

Festen er i gang, med 24 stykker rundt bordet :-)

Kun opplyst av stearinlys... ble bra stemning :-)

Tilreisende møter de lokale :-)

Hvertfall de av de lokale som turte og blande seg med byfolket og ikke klynget seg sammen i ett hjørne :-)))

veldig gøy å pynte til fest :-)



Omsider har undertegnede, blitt ferdig med mat, Gjesterom, og vært innom badet.. så da er det litt GOMLING på gang... Vigdis, Stein Erik, Tina, Vidar, Alexander, Meg, Lars, Hege, Heidi... så gikk jeg tom for navn gitt... ;-)



Lars holdt liv i lysekrona - imponerte stort ;-)












Detaljer...


Detalj, Igjen er det Trine Lises bilde :-)


Lars og Kim lager lysekroner, når de omsider skjønner hva undertegnede mener.. hehe... Holm ble litt sliten der ett øyeblikk... *hehe*

Hilde stiller opp og hjelper til...

på Låvefest må det jo inn en traktor :-)

Inger vasker gulv...

For en herlig gjeng, her har det blitt jobbet både tidlig og seint - og så faller alt på plass - ble veldig bra... Håper alle gjestene følte det samme :-)

Høyvogn, Kjerre og slede reddet ut fra gamle låven, sammen med en masse annet - supert å få en rakett i baken ala en fest :-)

Tunga rett i munnen nå... Som alltid har Alex vært til uvurderlig hjelp - Han har vært på Ikea og kjøpt bukker - siden vi ikke fant de på låven. Fikset Høytalere og musikk... kjøpt inn papp tallerkner og ja.. hjlpet til på tampen... Fantastisk kompis :-)

15 liter gryte
Måtte kokes i to deler, siden det var en kjær vegetarianer på besøk :-)
Har fått et par forespørsler om oppskrift - det er ikke helt slik jeg lager mat - da tager man hva man haver...

Gryte 1
- startet på dagen før festen - for å få kjøttet skikkelig mørt...

1 kg bacon
3,5 kg svinefilet,
stekt i små porsjoner med Smør, kokt ut pannen mellom hver runde, og så kokt i egen kraft i ca 3 timer - sammen med løk og krydder.

Løk, Hvitløk, tomatbønner (for å tykke kraften) ett glass soltørket tomat, frisk chili, hvitløk, purre... krydder urter... Salt, pepper, soyasaus...

2,5 kg karbonaddeig, stekt små kjøttboller av, kokt ut pannen og tilsatte dette til slutt... (krydret med chilipulver, salt og pepper + egg)


Dette er veggis delen som måtte kokes for seg selv først. 7 forsekjellige typer bønner, Asparges, sellerirot, paprika, fersk og hermetisert tomat, løk, hvitløk, chili, purre, en boks mais

Rett før servering, blandet sammen begge grytene og lot dem putret sammen i ca 30 min...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar