søndag 6. mai 2012

Fantastisk helg :-)

Dette har vært ei flott helg, med besøk av Ellen & Inge fra Mandal, utdrikningslaget til Cathrine og bursdagsfeiring for "svigerfar".
Her er vi på "Urskog fort", jentene litt redusert... 

Det dukker nok opp litt bilder og slikt etterhvert, men for å dele og ikke minst huske... så var altså mitt lille bidrag til utdrikningslaget å være bartender, samt bake Foccacia og lage Aioli fra mine lykkelige frittgående høners små kuler :-) Det var en helt super kveld med masse god mat, Ellen er jo en super kokke. Så det var tapaserier i mange varianter. Helt nydelig!!! Dessuten var det ei himmelsk fudge-kakae som Anita hadde bakt - jeg håper oppskriften kommer min vei!! Cathrine er ei nydelig jente, så gjett om den dama blir ei vakker brud :-) .. den Cathrine var ikke så lett å drikke ut, men med et par ekstra slanter vodka i drinkene hennes så ble vi vel alle - Lena, Bente, Anita,Liv Marit, Ellen og jeg litt småbrisne... Super kveld! Fantastiske Inge kjørte og hentet oss til og fra farmen - skal si jeg trtengte en slik jente kveld etter all jobbingen på huset - så glad jeg fikk bli med :-) Dette er en super gjeng!! Lenas terasse i solen var jo bare helt nydelig... klar for gjentagelse anytime ;-)

Aioli

1-3 fedd hvitløk
3 stk eggeplomme
2 dl solsikkeolje
1 dl olivenolje
1 knivsodd cayennepepper eller chilli pulver
1 ss sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte
NB Olje og egg bør ha samme temp, jeg oppbevarer både olje og egg på kjøllenbenken.

Knus hvitløkfeddet i en stor bolle (hvitløkspresse). Ha i eggeplommene og pisk godt (jeg bruker kremvispen på stavmikseren).

Ha i solsikkeolje i en tynn stråle, mens det piskes den god inn. Fortsett med å piske inn litt og litt olje (om det skiller seg kan du ta en ny eggeplomme i en annen bolle og piske inn den sprukne aiolien som om det var olje). Fortsett å piske inn olivenoljen på samme måte. Ha i salt, pepper, cayennepepper og smak til med sitronsaft. (noen bruker sennepspulver, ca knivsodd)

Focaccia - stor langpanne

ca 7 dl vann
1 pakke fersk gjær
ca 1 dl olivenolje
1,5 ts maldon salt
2 klyper sukker (evt. 1-2 ts honning)
ca 14-15 dl hvetemel (halvparten kan være havre, sammalt hvete el)
en god neve solsikkefrø/gresskarkjerner
et par store klyper provence urtekrydder
en bunt frisk rosmarin gir deilig duft og smak - på toppen og i deigen
Olivenolje og Maldonsalt på toppen

Løs gjæren opp i lunkent vann og ha i olje, salt og sukker, solsikkekjerner.
Bland deretter inn mel, krydder og elt deigen til den blir passe klissete.
Dekk til bollen og la den heve i 30-40 minutter.
Smør ei langpanne med smør, solsikkekjerner, maldonsalt og litt olivenolje.
Hell i deigen, og la den gjerne heve opp igjen - men ikke nædvendig. Stikk fingene ned i deigen og hell over olje og krydder..

Stekes i ca 20 min på 225 med varmluft


DRINKER

Cosmopolitan
7 store coctailglass

4,2 dl vodka
1,4 cointreau
2,1 dl nypresset limesaft
4,2 dl tranebærjuice

Dette gir 7 store drinker i mine store "trekant" coctailglass... (14 vanlige drinker dette, egentlig!) Dessverre ble 7 av disse knust på julekjelken, og jeg har ikke funnet dem i butikken.. men jeg hadde nok glass til å¨ta med til vor-drinken hvertfall :-) Pynt glasset med en lime svirl, eller skive

Frozen Strawberry Daiquiri

Lages pureen av friske bær og servers med det samme, blir den fyldigere enn når den er innom frysern... men det er fullt mulig å lage pureen på forhånd og fryde sen ned.
Denne kan veldig gjerne lages med mango, da mangopure og mangolikør - namme nam ;-))))

7 store drinker:
5,6 dl rum
2,1 dl ferskpresset lime
1 dl sukkerlake (eller melis.. 17 ts)
2,8 dl Bols Jordbærlikør
5,6 dl jordbær pure
knust is
Sukkerlake lages etter blandingsforholdet
1,5 ss sukker og 1 ss vann (1 ss = 1,5 cl)

Ha alle ingredisensene i en blender (eller bruk stavmikser) til en jevn drink, tilsett mer is til ønsket konsistens. Serveres gjerne i samme type trekantglass, pyntet med et jordbær

Mango surprise

7 modne mango
1 liter annanas juice
et par skvise lime
litt melis
6-8 dl vodka
kjøres i blender med is...

Dette ble den store favoritten, min helt egen lille drink... på slumpen... ;-)

Mojito

7 store drinker
6,4 dl rom, lys
3,2 dl nypresset limejuice
32 ts rårørsukker(viktig)
Frisk mynte (3-4 potter)
en splasj soda i hver drink
limeskive
knust is

Ta en liten neve revet mynte i hvert longdrinkglass (høyt og smalt),
ha i rårørsukker og litt soda.
Samp med barskjeen.
Ha i knust is, hell på rom/limesaft og fyll opp med soda.
Rør godt og pynt med en stilk mynte og limeskive.


MATEN





Ovnsbakte Amandine poteter
Kylling klubber
Samosa
Rispapir vårruller med scampi, mango og avocado
Peanøtt dipp
Caprese-salat
Dadler surret i bacon
Grønn salat
Oster
Sesam kylling
Scampi
Serrano skinke med Parmesan


Fudge Cake
Dette er en utrolig digg variant av FudgeCake, den er faktisk identisk med Liv sin konfektkake - og er farlig god!

5 egg
3 dl sukker piskes
2 dl siktet mel
2 ts. bakepulver.

150 gram meierismør
150 gram kokesjokolade
1,5 dl sterk kaffe

Pisk eggedosis av egg og sukker (bruk noen saltkorn så blir den ekstra stiv og fin)
Ta en glassbolle, knekk opp sjokoladen i små biter og smelt sjokoladen over vannbad, hell over kaffe, ha i romtemperert smør.
Sikt inn mel og bakepulver
vend inn sjokoladesausen.

Hell i stor rund form, stekes på 180 grader midterste rille (ikke varmluft) i ca 45 minutter.
Skal være bløt inni.

Glasur:
150 gram sjokolade smeltes i vannbad sammen med
2 ss kaffe.
Tilsett 2,5 dl melis og
75 gram romtemperert meierismør og
1 egg.

Kaken smaker best når den får stått et par dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar