Denne runden var:
1,6 kg solbær
900 gr rips
ca 6 dl vann
ca 450 gr sukker med pectin
ca 450 gr sukker
2 ts vanilesukker m ekte vanilje
2 ts rød melatin
Jeg koker svært sjelden, for ikke si aldri bær - vil beholde dem friske og nyrørte!
Men så har jeg da heller ikke laget mye solbær syltetøy, det ender som regel som saft -så da måtte nå innpå nettet for å sjekke opp litt... oppskriftene sa 1 kg bær, 2 kg sukker og 1 liter vann... (erre mulig tenkte jeg da...) googlet videre og fant ymse... det endte meg at jeg slumpet og smakte til som vanlig... men noterte ned hva jeg gjorde, sånn i tilfelle det ble bra, og jeg ville huske det til en annen gang..og bra ble det visst:-) Sukker valget var rett og slett fordi det var det jeg hadde... :-)
Tusen takk for plukkehjelp - igjen, Inger :-)))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar