torsdag 4. august 2011

mmmmmm...


Blåbærmuffins fra City Bakery i New York

150 gr. smør
2 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
1 toppet teskje bakepulver
1 toppet teskje vaniljesukker
½ dl H-melk eller fløte
100 gr (2 dl) blåbær

10 store muffinsformer, sier oppskriften, jeg bruker 12 små - og fyller dem ganske fulle.

Rør smør og sukker godt sammen (trenger ikke piske det hvitt). Knegg i eggene ett og et og rør godt, ha i mel, bakepulver og vaniljesukker og rør inn, tilsett melken. Vend forsiktig inn blåbærene, store amerikanske blåbær blir ekstra digg.

Dette blir en veldig tykk røre. Fordel røren i formene, du trenger ikke spre den pent nedi.

200 grader midt i ovnen i ca. 15-20 min. Kjenn etter med en kakenål om de er ferdige. Avkjøles på rist.



Topping:
1/2 Beger philadelphia ost
litt over halv pakke melis
litt vanilje (stang, ekstrakt, sukker)
piskes sammen, blir litt luftig
sprøytes på, sprinkle over med pynt og sett ett stort fint blåbær på toppen

Dette er den beste muffins / cup cakes oppskriften jeg har, kan gjerne bytte ut blåbær med rips, sjokolade, nøtter...
I år skulle disse være bursdagskake/blueskake... hehe...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar