mandag 5. desember 2011

Brune pinner

Jeg er egentlig ikke så glad i tørre julekaker selv, men disse synes jeg er gode.

Oppskrift:
• 200 g smør
• 200 g sukker
• 1 eggeplomme
• 1 ss lys sirup
• 1 ts vaniljesukker
• 1 ts kanel
• 1 ts natron
• 300 g hvetemel
Pynt:
• 1 eggehvite til pensling
• Hakkede mandler
• Perlesukker

Fremgangsmåte:
1. Ta smøret ut litt i forkant så det blir mykt. Sett stekeovnen på 175 grader.Pisk så smør og sukker hvitt. Tilsett sirup og eggeplomme (spar på hviten) og rør litt til. Sikt sammen det tørre og bland inn i deigen. Kna det sammen til du får en jevn deig.

2. Finn fram to stekebrett og kle dem med bakepapir. Del deigen i 6 deler og trill til lange pølser, like lange som langsiden av stekebrettet. Legg pølsene på hvert brett og trykk de litt flate.

3. Pensle med vispet eggehvite og strø over rikelig med mandler og litt perlesukker. Stek kakene på 175 grader i 10 minutter. Skjær stengene på skrå i passelige kaker mens de ennå er varme.

Kilde:Tine.no

1 kommentar: