ca 12 stk
10 dl. hvetemel
250 gram smør
2 ss. sukker
1 pk. gjær (den røde til søt bakst)
2 egg
2 dl. vann
1 pk. vanlijekrem (eller lag den selv fra bunnen, myye bedre!!)
Fremgangsmåte:
Denne oppskriften er egentlig slik at man smuldrer mel og smør... det gidder jeg ikke... så jeg gjør som alltid ved gjærbakst!
Bland ut gjæren i lunkent vann og sukker, pisk inn eggene og tilsett det tørre vekselvis med smeltet smør...
Hev til dobbel størrelse, på et lunt sted.
Jeg kjevler så ut deigen til en lang remse, pensler på litt smær, strør over sukker og kanel, ruller sammen og kutter opp i passende biter....
Legges på bakepapir og etterheves i 20 minutter.
Før bollene settes i ovnen trykker du hull til vaniljekremen og legger på vanlijekremen før de settes i ovnen.
De skal stekes 10 minutter midt i ovnen på 225 grader, og avkjøles på rist.
Sikt over melis på lunkne boller, eller lag melisglasur og strø over kokkosmasse
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar