Rør sammen deigen, trill rundstykker og la dem kaldheve på bakebrettet i kjøleskapet over natten. Ta dem ut og la dem hvile på benken i 20-30 minutter på moningen før de puttes i ovnen.
Ha alle ingrediensene, med unntak av litt av melet (+ egget) i bakebollen og kjør det i ca 10 minutter til du har en elastisk og fin deig.
Ha deigen umiddelbart på melet underlag og del opp i ca 12 jevnstore biter. Trill til rundstykker og sett på et bakepapirkledt stekebrett. Kle rundstykkene med plast eller klede og sett det i kjøleskapet over natten. Ta brettet ut av kjøleskapet, fjern kledet/plasten og la rundstykkene hvile i 20-30 minutter.
Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og strø gjerne over frø eller korn. Stekes ved 225 grader i 12-14 minutter, til rundstykkene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl rundstykkene på rist, og nyt deretter lunke, nybakte rundstykker med hjemmelaget syltetøy
Til ca 12 rundstykker:
- 300 gram hvetemel
- 200 gram fin eller grov melblanding
- 50 gram solsikkekjerner
- 25 gram linfrø
- 25 gram sesamfrø
- 4 dl kaldt vann
- 1 ss olivenolje
- 1 ts honning
- ca 1 ts salt
- ca 10 gram fersk gjær
- egg til pensling + frø til strø
Ha alle ingrediensene, med unntak av litt av melet (+ egget) i bakebollen og kjør det i ca 10 minutter til du har en elastisk og fin deig.
Ha deigen umiddelbart på melet underlag og del opp i ca 12 jevnstore biter. Trill til rundstykker og sett på et bakepapirkledt stekebrett. Kle rundstykkene med plast eller klede og sett det i kjøleskapet over natten. Ta brettet ut av kjøleskapet, fjern kledet/plasten og la rundstykkene hvile i 20-30 minutter.
Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og strø gjerne over frø eller korn. Stekes ved 225 grader i 12-14 minutter, til rundstykkene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl rundstykkene på rist, og nyt deretter lunke, nybakte rundstykker med hjemmelaget syltetøy
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar