Grønn asparges med serranoskinke og manchego
YAMMIII, foto P4 |
Det er virkelig vår, når den friske gode aspargesen kommer i butikken (selv om den nå er der hele året - heldigvis!) Jeg elsker asparges, og mumser den gjerne med grønn pesto, nybakt brød, en god spekeskinke... mmmm.. til biff og scampi.. mmm..
Grønn asparges med serranoskinke og manchego a la Christer Berens på P4
nok til forrett til 4 personer - serveres med en god Sancerre!
En bunt friske, grønne asparges
150 gram serranoskinke (helst 12 mnd. lagret)100 gram manchego-ost (minst - evt god parmesan) 3 ss pinjekjerner 2 ss sukker 1 ss salt
Dressing
1 ss dijonsennep1 ss hvitvinseddik eller annen eddik (jeg bruker balsamico) 4 ss olivenolje 1 ss hakket gressløk Salt og pepper Ristes i 20 sekunder. Ferdig.
Koking av asparges:
1.Skrell bort det hvite fra aspargesen og kutt vekk 2-3 cm av bunnen.2.Kok opp vann i en stekepanne, tilsett sukker og salt. 3.Legg i asparges og la det småkoke i ca. 7 minutter. 4.Ta opp aspargesen og legg det på en håndkle eller et papir. (jeg "steker" den gjerne i litt godt smør, med litt maldonsalt og sitron)
Servering:
1.Legg asparges på en tallerken.2.Hell over dressingen. 3.Dryss over hakket manchego-ost, ristede pinjekjerner, og legg over skinken. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar