H A V R E G R Ø T
- 1 dl havregryn gjerne med kruskakli
- 1 dl ekstra lett melk
- 1 1/2 dl vann
- 1/4 ts salt
- 1/2 banan
- 1 ss rosiner
- kanel
Ha melk, vann og havregryn i en kasserolle. Kok opp under omrøring. La grøten småkoke i ca 5 minutter til den er passe tykk. Smak til med litt salt før servering.
Nytes med kanel, banan og rosiner evt lettsyltetøy. Lettvindt og lett K Y L L I N G R Y T E som smaker kjempegodt!
(4 små porsjoner, eller 3 store)
Lag saus med 2 dl ekstra lettmelk og 3 dl vann. Ha i buljongterningen, maizennajevner, provencekrydder og presset hvitløk (jeg bruker en hel kinesisk eller 1/2 vanlig).
La sausen småkoke i 5 minutter.
Rens kyllingen fri for skinn og ben.
Skjær paprika og løk i strimler, gulroten i fyrstikker og del brokkolien i små buketter.
Ha kylling og grønnsaker i sausen og la det hele trekke i 3-4 minutter.
La sausen småkoke i 5 minutter.
Rens kyllingen fri for skinn og ben.
Skjær paprika og løk i strimler, gulroten i fyrstikker og del brokkolien i små buketter.
Ha kylling og grønnsaker i sausen og la det hele trekke i 3-4 minutter.
Servers med grønnsalat og ris.
"Oppskriften" på sunn B I F F S A D D E R
En bakt potet pr persjon, middels til meg og stor til min kjære
Stikk i den med gaffel, bak dem i ovnen på 200grader i ca 1 time
Fres en løk, champiser og paprika i bittelitt smør, pepper, hvitløk, chili explosion
legg dette i en bolle og kok ut panna (dette er sauen!)
Stek biffstrimler med pepper og"chili explosion"
hell soppen osv tilbake og tilsett enten små buketer brokkoli eller sukkererter
"del" poteten, fyll med en ts smør, 2 ts lettrømme og "chili explosion" krydder...
litt maldonsalt på toppen, vips..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar