Prøvd meg som matfotograf...
Litt info om egg på innsiden av lokket...
Naturens egen vitaminpille
NB: Bør ikke inntas hele!
Ferske egg fra frie, bortskjemte tun-høns
Ødegaard
Fakta om egg
Holdbarhet/ Oppbevaring:
• Hele egg som lagres i kjøleskaptemeratur kan holde seg i flere måneder
• Egg skal alltid oppbevares med spissen ned og ikke for tørt
• Egg har lengre holdbarhet hvis man ikke vasker det. Egget har en usynlig hinne som blir borte ved vask. Derfor er ikke eggene våre vasket. Hvis du vil vaske egget rett før du skal bruke det - skal vannet være litt varmere enn egget. Da trenger ikke vannet inn i egget.
• I følge mattrygghet kan egg oppbevares i kjøleskaptemperatur i over et halvt år. Norske egg er like gode og like trygge å spise i flere måneder etter at de har ”gått ut på dato”, bare du har eggene i kjøleskap. På grunn av faren for salmonella i andre land, har EØS mye strengere regeler enn det som er nødvendig i Norge.
Koking:
• Helt ferske egg må koke lenger enn lagrede egg
Næringsinnhold
• Egget inneholder alle livsnødvendige næringsstoffer, unntatt vitamin C.
• Egget består av 30 % plomme, 60 % hvite og 10 % skall. Plommen har både høyere energi- og næringsinnhold enn hviten
Egg fra frie gresspisende høns inneholder:
• 1/3 mindre kolestrol.
• 1/4 mindre sulfat.
• 2/3 mer vitamin A.
• 2 ganger mer omega 3 fettsyrer.
• 3 ganger mer vitamin E.
• 7 ganger mer betakaroten.
• 6-7 ganger mer vitamin D.
Vi er glad for alle eggkartonger vi får i retur. Samle gjerne brukte kartonger til oss!
Ødegaard, 1930 Aurskog
Alle overnattingsgjestene skal få en slik på sengen sin når de kommer... Lite plaster på såret for at de må sove i halvferdeige rom :-))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar